DOBRODOŠLI

Dobrodošli na web stranice CrossFita Superbia. Ovdje možete saznati sve informacije o našim CrossFit programima te kako nas pronaći. Također, možete se prijaviti na trening preko našeg weba. Vaš Superbia team!

Saznajte više

ŠTO JE CROSSFIT?

CrossFit počinje s fitnessom, a cilj mu je proširiti definiciju fitnessa ne samo na ono nepoznato već i na ono nepredvidivo. Nakon proučavanja različitih sportova i općenito zahtjevnih tjelesnih zadataka, postavilo se pitanje koje sposobnosti i adaptacije su potrebne za uspješno izvršavanje najvećeg broja zadanih radnji. Ukratko, specifičnost CrossFita leži u njegovoj nespecifičnosti.

CrossFit se temelji na dokazima, mjerljiv je i dostupan svakome. Sigurnost, korisnost i učinkovitost su tri najvažnije domene vježbanja koje su međusobno ovisne, a metode, rezultati i kritike su javno dostupni svima. Treneri i vježbači sudjeluju u izgradnji zajednice.

Fitness se definira kao porast radnog kapaciteta kroz široki spektar vremena i promjenjivih domena. Kapacitet označava sposobnost samog rada, mjerljivog osnovnim jedinicama iz fizike poput mase, udaljenosti i vremena. Život je nepredvidiv (puno više nego sam sport) pa svakodnevni fitness mora biti širok i nespecifičan što se tiče trajanja i vrste aktivnosti.

CrossFit treninzi se temelje na funkcionalnim pokretima koji se mogu vidjeti svuda oko nas. U prirodi najduže preživljava onaj koji može najduže funkcionirati pod najvećim opterećenjem. Intenzitet se temelji na velikom postotku obavljenog rada unutar najkraćeg mogućeg vremena.

Konstantno varijabilni pristup treningu i funkcionalni pokreti visokog intenziteta (ovisno o individualnim sposobnostima) dovode do ogromnog napretka u području fitnessa. Intenzitet je temelj rezultata i mjerljiv je kao odnos rada i vremena. Više rada u manje vremena znači veći intenzitet.

CrossFit je „sport fitnessa“. Ako spojimo prirodnu želju za natjecanjem sa zabavnim druženjem, dobit ćemo vrlo učinkovitu metodu vježbanja. Rezultati se upisuju na ploču i svima su vidljivi. Mjerljivost CrossFita (broj ponavljanja, broj rundi, podignuta kilaža, vrijeme na štoperici) te precizno definirani standardi pokreta motiviraju vježbače da daju sve od sebe i završe trening s osjećajem zadovoljstva.

Blog

CrossFit Open 25.2. – 28.3.

1. Ožujak 2016.

25.2.-28.3. održavat će se CrossFit Open, prva po redu selekcija za CrossFit Games.

Pročitajte više

GDJE SMO?

Street view

Pronađi svoj termin i Prijavi se na trening

Fitness Centar Superbia

Zagrebačka avenija 108 (zgrada super Konzuma, etaža -1)
10 000 Zagreb

Radno vrijeme

 • Ponedjeljak-Petak:

  08:30 - 10:30

  15:00 - 22:00

 • Subota:

  09:30 - 11:30

  15:00 - 20:00

 • Nedjelja:

  16:00 - 20:00

Pratite nas